Какъв ще бъде полът на нашето бебе? 1


baby names

Можем ли наистина да определим полът на нашето бебе?

Яйцеклетката на всяка жена притежава хромозома Х, a делящата се полова клетка при всеки мъж притежава два различни сперматозоида, имащи хромозома X и хромозома Y.  Когато при оплождането към хромозомата на жената X се присъдини мъжка хромозома Х, тогава детето, което ще се роди ще бъде момиче. Когато обаче към хромозомата на жената Х се присъедини сперматозоид, който съдържа хромозома Y, полът на бебето ще бъде момче.

Хромозомите Y по природа са по-бързи и по-неустойчиви и живеят до 24 часа, докато хромозмите Х веднъж постъпили в женския организъм могат да стоят от 24 до  72 часа.

Условно има няколко неща, които трябва да знаем преди да се опитаме да планираме пола на бъдещето бебе:

– Яйцеклетката на жената чака да бъде оплодена от 12 до 24 часа след овулация – тоест ако искаме момче, трябва половият акт да бъде максимално близко до овулацията.

– Всеки човешки организъм е изграден предимно от вода. Водната среда може да бъде с алкален или киселинен характер, който се измерва чрез pH (Водородният показател, може да прочетете за него повече в уикипедия). Сперматозоидите по природа имат алкална среда и не могат да живеят в киселинна. Тоест ако влагалището притежава киселинна среда първо ще умрат Y хромозомите, защото са по-неустойчиви и след това X хромозомите. Но ако влагалището притежава по-алкална среда, то се засилват шансовете за момче. Чрез храненето можем да контролираме средата си. Храни богати на калции като мляко и млечни продукти, яйца, кафе и подсладени напитки ще засилят киселиността на влагалището.  Храни, богати на калий като зелени банани, краставици, домати, ориз, боб, леща и т.н засилват алкалността на средата и се увеличава възможността за зачеване на момче (повече информация за храните и каква алкалност определят погледнете Таблица на алкално-киселинния характер на храните в интернет.

Разбира се всичко това не е гаранция, защото трябва да имаме много условия на лице, за да се случи забременяване, като нампример здрава яйцеклетка, здрав и подвижен сперматозоид, подходяща среда и т.н.


Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Една мисъл относно “Какъв ще бъде полът на нашето бебе?