Хранене на бебето 0+

Baby

Хранене на бебето от 0м+:

Всяко бебе е нормално да качва на месец от 0, 500 кг до 1,2 кг. В зависимост от това колко е хранителна кърмата, може и повече. Всяко дете е различно. Може би е мит, че децата не качват много от кърма.

Хранене с адаптирано мляко:

Ако бебето е само на адаптирано мляко, по следната схема се разбира колко трябва да яде на хранене:
– първият месец: новороденото бебенце трябва да се храни с 30 мл мляко, защото стомахчето му е колкото на орехче, после в края на месеца може да стигне до 100 мл
– вторият месец дозата на млякото е 120 мл
– в третият месец е 130 мл и т.н.
Формулата се определя от месеца на бебето с единица отпред и нула отзад.
Съществува „бебешки пубертет“ избиват пъпчици по лицето на бебето. Това може да се прояви в края на първи месец или по-късно, но винаги се появява! Пъпчиците може да се почистват с преварена вода или с крема на Mustela – Stelatopia. Страхотен е и за всякакви екземи, защото лекува всичко за 5 – 7 дни! Разбира се, всяка кожа е индивидуална.

Хранене с кърма

Най-хубаво за бебето е храненето с кърма. Но не всяка майка има. За съжаление в днешно време се наблюдава тенденция на хранене на бебето с адаптирано мляко, защото младите майки не успяват да овладеят техниката на кърмене. По схема бебето трябва да се храни 20 минути на едната гърда и 20 минути на другата.

Комбинирано хранене

Разбира се има и вариант за комбинирано хранене. Много е удачен особено когато майката няма достатъчно кърма.
Използват се двете схеми едновременно, но винаги се започва с кърмата. Бебето се поставя на гърда и след това му се дава определени милилитри адаптирано мляко.

Захранването

Захранването е хубаво да стане когато майката прецени. Много лекари казват да е след шести месец, други четвърти. Когато бебето става често вечер да се храни, и има навъшени четири месеца, и няма много колики, то тогава е добре да се започне със захранването. Да не се стартира със сладка храна(тиква, плод), защото кърмачетата мн обичат сладко и после няма да може да се храни нормално. Като резултат всяка храна ще трябва да се смесва с морков/тиква. Най-добрата храна за захранване са картофите или ориза – не са алергени, нито са прекалено сладки. Пак по преценка на майката да се избере първата храна. И така схемата е в началото на всяка седмица да се въвежда нова храна, после когато организма свикне на 3-4 дни.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *