Хранене на бебето 10 м+

food

В тази статия смятам да споделя малко информация за хранене на бебето след като вече е захранено с глутен, бобови култури и т.н

Закуска

– Попара със сирене и масло
– Кукус със сирене и масло или юфка
– Каша със масло и плод
Тънкости при закуската:
Ако случайно бебето отказва да яде попарата или кускуса, то тогава ги пасираш. За пасирането на кускуса е важно да добавиш още вода, може и от водичката в която се е варил. Кускус микрон има на пазара на марката Плазмон, той е толкова малък, че бебето го приема с лекота, може да пробваш с този като начална закуска. Между хранеията даваш бисквитка, която е натрошена на малки парченца. Така свикваме бебето да приема и твърда храна. След месец пак пробваш с непасирана попара или кускус. Ако пак отказва, тогава начукваш сухара в хаванче и така правиш попарата. След месец пак го пробваме бебето с непасирана храна. И така правим опити, докато не започне да я яде.

Обяд

Ако предпочиташ да приготвяш храната на бебето си сама мога да ти там следните идеи:
– Супа със зеленчуци и зехтин за готвене
– Зеленчуци на пара (пасирани пожелание с адаптирано мляко и жътък)
– Готови пюрета
Тънкости при обяда
Супата е страхотен и хранителен обяд. Аз я комбинирам с месни пюрета когато трябва да редувам зеленчуци/месо. За мен тов а е най-биологичния обяд. Зеленчуците с които я приготвяш, задължително са с биологичен произход.
Зеленчуците на пара също ги комбинирам с месни пюрете. Изборът е твой.

Следобедна закуска

– Каша с плод
– Ориз със мляко
– Нишесте с бисквити
След като си въвела всички тези храни в домашни условия, можеш да експериментираш и с различни детски кухни. Хубавото на този подход, е че ще си дала всички видове храна и детето ще е свикнало на различни вкусове, и преминаването към детска кухня ще е плавен и безпроблемен.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *